четвъртък, 13 август 2009 г.

Вече има решение за предпазване от ултравиолетовите лъчи за всички любители на био лайфстаила

В разгара на лятото сме, и съвсем разбираемо е всички любители на морето да се отправят към плажовете, както за почивка така  и за натрупване на така желания слънчев загар. За да бъде удоволствието пълно и за да защитим кожата си, задължително условие е ползването на слънцезащитен крем.
Доколко обаче са полезни слънцезащитните кремове? Това е въпрос, на който може да си отговори всеки, след като прочете състава, на взет произволно слънцезащитен крем. Това разбира се, няма да е информация касаеща само любителите на био козметиката, а и на всички, които харесват и поддържат здравословен начин на живот. В тези кремове може да се срещнат химически вещества, които не само, че не са полезни, ами са и вредни както за кожата, така и за организма. Те спират преминаването на витамин Д, а от там и усвояването на калция, водят до алергии, а някой дори са канцерогенни.
Има разбира се алтернатива и това са методи използвани още от древни времена. Малко известен факт е, че растителните масла притежават естествен слънцезащитен фактор. Някой от тях, като пшеничен зародиш, бадемово, праскова, авокадо, жожоба и гроздови семки са растителната основа на почти всички аромакомпозиции от линията "Spa Maat Products" . Освен слънцезащитните си свойства те съдържат витамин А, витамин Е и витамин Ф - ненаситени омега 3, омега 6 и омега 9 мастни киселини. Витамин А има основна роля в растежа на епителни клетки, а неговата липса води до сухота на кожата. Витамин Е регулира свободните радикали в клетките, той е от така наречените антиоксиданти уловители на свободните радикали, които са основната причина за стареене на кожата. Витамин Ф е комплекс от ненаситени мастни киселини: линолова, линоленова и архидонова. Тези ненаситени киселини се използват за синтез на липидите влизащи в състава на клетъчните мембрани и защитават витамин А от окисление. Дефицитът им води до нарушаване на водния обмен и кожата става суха, предразположена към поява на дерматити.
От всичко казано до тук става ясно, че аромакомпозициите "Spa Maat Products" са изключително подходящи за защита от ултравиолетовите лъчи. Има и друга артернатива, за хората предразположени към поява на петна и това е маслото от Здравец, което има естествен слънцезащитен фактор и то над 15%. Масло съдържа азулени, на което се дължи и неговото противовъзпалително действие, има лек избелващ ефект и се използва за премахване на  пигментни петна. От листа на "Екомаат" може да се намери етерично масло от Здравец, което за по-лесно нанасяне е предложено като 10% разтвор в масло от жожоба. Ако се използва ежедневно по 2, 3 до 4 капки от маслото нанесено на лицето, то би могло да бъде една много добра алтернатива за предпазване от слънцето. Другото предложение за превенция от ултравиолетовите лъчи са аромакомпозициите "Summer" и "Joy". Композицията "Summer" съдържа етерично масло от Здравец, екстракт от Невен и етерично масло от Хвойнови плодове. Екстракта от Невен има противовъзпалителни, епителообразуващи и заздравяващи свойства, а етеричното масло от Хвойнови плодове, е с диуретични свойства и се използва винаги когато организма трябва да се почисти от токсини. Всички тези етерични масла са перфектно разтворени в растителната основа от изброените вече базисни масла - бадемово, авокадо, пшеничен зародиш, жожоба, праскова и гроздови семки. Другата аромакомпозиция е "Joy" , която заради аромата си се препоръчва за употреба и от мъже. Тя съдържа етерично масло от Здравец с изброените вече свойства и етерично масло от Салвия Скларея, което има релаксиращо и отпускащо деиствие при хора с ментална умора, отново разтворени в растителна основа. И двата продукта може да се ползват непосредствено преди излагане на слънце като се спазва принципа от 15 до 20 минути на слънце и след това същото време на сянка. Това всъщност е времето, което е необходимо на кожата за да произведе количеството меланинови клетки които я предпазват от изгаряне. По този начин кожата успява да поеме и усвои така важния и за усвояването на калция витамин Д, който си набавяме предимно от слънцето. Разбира се важно е в пиковите часове от 12 до 15 часа да се избягва излагането на слънце. Изобщо и тук важи принципа, че ако сме умерени във всичко можем да се насладим на пълноценен здравословен живот.
Най- важната информация до тук е, че продуктите могат да се ползват от всички любители на био лаифстайла, защото са биологично сертифицирани и не съдържат консерванти, оцветители и емулгатори. Насладете се на приятните слънчеви летни дни предпазени с продуктите на "Екомаат"!

http://ecomaatshop.com/

3 коментара:

  1. Здравейте!
    А къде може да се закупят на дребно продуктите ви?

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте Цвети,
    Ако на дребно имате предвид да купите една кутия, то може да го направите на www.ecomaatshop.com/bg
    Ако имате други въпроси ми пишете на d_dimitrova@gbg.bg

    ОтговорИзтриване