сряда, 24 юли 2013 г.

Леки и витални крака в топлите летни дни

Един често стрещан проблем при 60 - 70% от хората, е застоя на течности в тъканите и усещането за тежест и дискомфорт в крайниците. Задържането на вода обаче не винаги е свързано с излишните килограми, при повече от хората тежеста и увеличените сантиметри идват от излишната вода.
Проблемът е по-често срещан при жените, въпреки, че в женското тяло тъканите, които съхраняват мазнини са по-голям процент в сравнение с тези, които съхраняват вода.
Това е така, защото женските хормони са тясно свързани с баланса на телесните течности. Естрогенът, чийто нива се покачват преди месечния цикъл е основния причинител за задържането на сол и вода в клетките и когато кръвоносните съдове не могат да прочистят тази течност, кръвта застоява, изтласква вода към тъканите, и така се стига до подуване и подпухване. С възрастта, еластичността на вените и артериите намалява, което допълнително влошава този процес.
Заболявания на бъбреците, сърдечни болести, чернодробна недостатъчност и диабет, могат да бъдат причина за засилване проблема.
Задържането на течности може да е причинено и от запек, интоксикация на организма, прекалена употреба на сол или захар, силен срес, недостиг на някой минерали като магнезий и калий,  както и алергия или чувствителност към определени хранителни вещества.
В ароматерапията етеричното масло от хвойна е известно като един от мощните стимуланти на кръвоносната и лимфна системи, с което става незаменимо когато организма има нужда да се пречисти от токсини и отпадни продукти от обмяната на вещаствата.
Аромакомпозиция "Стимул" на фирма "Екомаат" е най-оптималното решение на проблема със задържане на течности в тъканите. Съдържанието на етерични масла от хвойна, розмарин, грейпфрут и лавандула разтворени в растителни липиди, правят този продукт идеален когато организма има нужда да се избави от излишната вода.
Композицията стимулира движението на течности в тялото, с което намалява отоците, има изразени детоксикиращи, противовъзпалителни, антисептични, жлъчкогонни и бактерицидни свойства. Подобрява еластичността, стяга и тонизира тъканите.
Направете си домашен ритуал, който да облекчи застойните процеси и да възвърне чувството за лекота!                                            
Вземете си топла вана, в която сте поставили 6, 7 капки етерично масло от хвойна, разтворено в 3 супени лъжици морска сол. Температурата на водата, трябва да бъде 40-45градуса. Легнете и се отпуснете, топлата вода в комбинация с етеричното масло, ще отпусне  мускулите ви, ще свали напрежението, ще увеличи  потенето и оросяването на кожата с кръв, което ще доведи до по-бързото отсраняване на токсините.
Ако вкъщи нямате вана, може да замените тази част с продължителни обтривания с кисета направени от помучен хавлиен плат. Използва се отново топла вода - 500мл. и разтворени в нея 3,4 капки етерично масло от хвойна предварително смесени с 2 супени лъжици морска сол. С кисетата потопени в сместа и отцедени от излишната течност обтривайте бавно и внимателно всички части на тялото. Така маслото от хвойна ще проникне в тъканите и ще подпомогне детоксикацията.
След ваната, внимателно и с повърхностни движения втрийте от аромакомпозиция "Стимул" на цялото тяло, с движения от периферията кам центъра на тялото. С по голямо внимание нанасяйте на местата където се намират лимфните възли - под челюстта, шийните, под мишничните, коремните и лимфните възли в слабините. Когато лимфата преминава през лимфните възли и далака, остарелите клетки, бактериите и други чужди субстанции се отделят и изхвърлят, а пречистената лимфа се връща наново в лимфната мрежа. Аромакомпозиция "Стимул" изключително подпомага този процес на детоксикация и стимулирайки лимфната система подобрява общото здравословно състояние на организма. Непосредствено след този ритуал, ще придобиете усещане за лекота и виталност, опитайте и няма да съжалявате!

Можете да получите и професионална, цялостна детокс процедура в новооткрития център на "Екомаат"- "Академия Екомаат"!
тел. за връзка : 0887411755

http://ecomaatshop.com
http://ecomaat.com/ 












Няма коментари:

Публикуване на коментар