вторник, 25 ноември 2014 г.

Масажът, глезотия или необходима грижа



В работата си като козметик, често чувам реплики от рода на: 
„Не ми правете масаж на лицето, защото кожата се отпуска“ ; „Моята кожа е много финна, да не се разтегне от масажа..“ ; „От масажа кожата ми ще се отпусне и бръчките ще се задълбаят...“ ; „Масажът на лицето, не трябва ли да е много лек...?“

За всички Вас Дами......

Масажът, това е най-достъпното и ефективно средство за поддържане на здрава, стегната и еластична кожа!

Кожата е най-големия орган на човешкото тяло. Сама по себе си, тя няма форма, а заема формата на подлежащите мускули. Когато мускулите се отпускат, то и кожата се отпуска. Мускулите сами по себе си също не се отпускат, те са под въздействието на костната структура и черепа на главата. След 25 годишна възраст, черепът започва постепенно да се свива. До този момент, мускулите са били стегнати, еластични, с достатъчно колаген и еластин. С напредване на възрастта, се забавя кръвообращението и лимфооттока, намаляват и колагена и еластина. От този момент мускулите започват да се отпускат....

Защо тренираме мускулите на тялото, а мускулите на лицето, не?

Всеки знае, че за поддържане на тонуса на мускулите е необходимо да се правят ежедневни упражнения, гимнастика, която да ги държи стегнати и еластични.
Представете си обаче, че мускулите, които се разполагат върху малката площ на главата са повече на брой, в сравнение с тези на тялото. Защо тогава за тях да не е нужна гимнастика?

Именно това е пасивната гимнастика наречена МАСАЖ.

За ползите от литинг масажа!

За да се направи добър лифтинг масаж е необходимо добро познаване на мускулната система на лицето! Мускулите, трябва да бъдат отправени в правилното направление, за да може ефекта от масажа да бъде – стегната и еластична кожа.
Добрия масаж на лицето, шията и деколтето, активира кръвообращението в тъканите, стимулира лимфния поток, подобрява обмяната на веществата и отделянето на отпадните продукти. Масажът спомага за забавяне на процесите на стареене, тонизира мускулите, влияе върху централната нервна система, премахва стреса и безпокойството.
Разбира се важна роля за резултатите от масажа имат и продуктите, с които се работи. Композициите от растителни и етерични масла, подбрани според нуждите на кожата, могат да допринесат много за добрия ефект от масажа.

Колко често?

Курса за провеждане на масажите се определя основно от възрастта и вида на кожата. За дамите 35-40 години, се препоръчва,  един курс от 10-15 масажа, направени през два дни, веднъж годишно. За дамите 40+, 15-20 масажа направени през два дни, веднъж годишно, а за дамите 50+, 15-20 масажа, през ден, два пъти годишно.

Ако си позволите да се насладите на това така приятно преживяване, ще се убедите в добрите резултати. Ще чувствате кожата си по-стегната, плътна, сияйна, ще изглеждате красиви и ще бъдете с по-добро самочувствие!


Няма коментари:

Публикуване на коментар