вторник, 25 ноември 2014 г.

Масаж или Ботокс, ти избираш!



След блога за масажа, ако все още у някой възникват въпроси, за ползите от него!

Ако се замислим, кое е онова нещо, което кара големите козметични концерни, непрекъснато да произвеждат все по-нови и иновативни продукти, обещаващи красива, стегната и млада кожа?
Кое е нещото, заради което дерматолозите и пластичните хирурзи се надпреварват, кой да бъде пръв в представянето и кой да го прави най-добре?
Не е ли това женската суета.....
Суетата е желанието на жената да бъде красива, млада, да има стегнати форми и сияен вид, независимо от годините, на които е.

От рекламите по телевизията всеки ден звучат: „Не можем да спрем физиологичните процеси“, „Искате ли да имате млада кожа“, „Кожа, като на 25“ и много други.
Именно тази ежедневна пропаганда кара всяка суетна жена да се застои пред огледалото и да се разтревожи от вида на лицето, което стои отсреща.

Естествено е физиологичните процеси да се забавят, но да помислим какво ще стане ако ние сами си го причиним....

Аз избирам да съм красива и млада, казва всяка втора жена и се затичва към козметичен салон или дерматологична клиника, препоръчана и от приятелка, където естествено и предлагат онези така примамливи, гладки контури, без бръчки.
Какви всъщност са възможностите: Различни видове пилинг, Дермабразио, Корекции с лазер, Инжекции с хиалуронова киселина или друг тип „филъри“, Ботокс терапия и Пластична хирургия.
Наистина много голям избор.

Може би от всички изброени, Ботокс терапията е с най-бързи резултати. Какво представлява тя?

Ботоксът е медикамент, които се произвежда от ботулинов токсин, това са бактерии наречени Clostridium Botulinum, които в природата съществуват в безкислородна среда и отделят екзотоксин по време на своето размножаване.
Инжектирането на Ботокс в много малки количества, директно върху мускулатурата, предизвиква нейната релаксация и същевременно изглаждане на надлежащата кожа. *

Релаксиране на мускулатурата......
Звучи прекрасно и примамливо.......

Дали това няма нещо общо с парализиране на мускулните влакна и възпрепятстване на тяхото съкращение......?

Нима това не е забавяне на физиологичните процеси, което е причина за отпускане на мускулите и кожата и за нейното, стареене.
Защото всъщност тонизираните мускули държат кожата обтегната и красива.
Кожата заема формата, която мускулите заедно с костната система, като арматура на сграда и определят. Тоест за да имаме опъната кожа трябва да се грижим за тонуса и гимнастиката на мускулите както на тялото, така и на лицето.
Това не е ли в абсолютно противоречие, с механизма на въздействие на Ботокс терапията........
Последното, което ще добавя е, че мускулната система е с най-силна памет и е единствената система, която е способна на самовъзстановяване!

Оставям вие сами да си прецените, кое да изберете



* В блога е използван мателиал от сайта: http://www.bb-team.org/


Няма коментари:

Публикуване на коментар