неделя, 10 април 2011 г.

БИО - Почистване на лицето с аромат на лавандула


Една от най често извършваните процедури в козметичните салони си остава почистването на лице. Обикновеннно изисква от час до час и половина време за извършване на целия набор от манипулации: пара, механично почистване, масаж, дарсонвал, маска и т.н.
За всички онези, които се нуждаят от почисвани и не желаят да бъдат "стискани", предлагам домашна почисваща Био процедура с ароматните етерчни масла на "Екомаат".
Като за начало трябва да подготвим кожата. За да отстраним грима използваме малко количество от композиция "Чувство" върху памучен тампон и малко количество Розова вода. С получения дегримьор отстраняваме грима от лицето и обтриваме отново с памучен тампон с Розова вода.
Слагаме вода в по голяма тенджера да заври. След завиране отстраняваме от котлона и капваме във водата една капка етерично масло от лавандула. Поставяме лицето над парата, като за по добър резултат покриваме с хавлиена кърпа. Оставаме така за около пет до седем минути или докато се усеща парата,
В малка купичка слагаме една супена лъжица мед задължително захаросан и към него капваме отново една капка етерично масло от лавандула, разбъркваме. Взимаме с пръстите на ръцете малко количество от меда и внимателно с кръгови движения на горе и на страни правим пилинг на кожата на лицето. Внимателно се мина по всички линии на лицето - от челото към слепоочията, от двете страни на носа кам слепоочията, от крилете на носа към средата на ушите, и от средата на брадичката към долната част на ушите. След като направим пилинга измиваме лицето много добре с вода.
Финалната част на почистването е маската, която ще си направите отново вкъщи.
Използва се хума по възможност натурална без оцветители и ароматизатори. Към три супени лъжици от хумата капнете две капки етерично масло от лавандула и розова вода до получаване на каша. Маската се нанася на лицето с четка или пръсти, ако няма такава. Престоява докато се стегне и изсъхне. Измива се с хладка вода, след което се нанася композиция "Маат", "Маат за мазна кожа" или "Маат за суха кожа" според нуждите на кожата избрани от каталога на "Екомаат".
Ето така ще си направите една истинска Био почистваща процедура, като освен почистеното лице ще се чувствате много освежени и отпочинали.

http://ecomaatshop.com/
www.ecomaat-academy.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар