вторник, 11 декември 2012 г.

Здрава и защитена кожа през зимата



Зима е, и съвсем естествено стои въпросът : как да предпазим кожата си от ниските температури, студения вятър и снега?
Какво всъщност се случва с кожата през този сезон?
При краткотраен престой на студено, повърхностните капиляри се разширяват и кожата видимо се зачервява. При по-продължителен престой на студено, капилярите се свиват, намалява се притока на кръв към повърхността на кожата, с което се спира отделянето на топлина. Това всъщност е естествената  терморегулационна защитна функция на кожата, за да съхрани нормалната температура на тялото. Но какво се случва след това? Когато капилярите са свити за по-дълго време се нарушава нормалното кръвоснабдяване на дълбоките слоеве на кожата, забавя се обмяната на веществата,  забавя се и функцията на мастните жлези, което води до намалено производство на себум. От друга страна студения вятър буквално изсмуква  водата от епидермиса. Нарушава се баланса мужду влага и липиди в кожата, тя става суха, бледа, вяла и започва да се възпалява и лющи. Основна цел на продуктите, които се използват през зимния сезон трябва да бъде защита и възстановяване на хидро - липидната бариера.
Маслообразния флуид "Люляк" от серията Natural&Deluxe на "Екомаат" е точния продукт за зимния сезон. Този 100% органичен флуид съдържа  натурални липиди от Арган и Жожоба и екстакти от Люляк и Шипка.
Маслото от арган съдържа:  вит. А и вит.Е, ненаситени мастни киселини и др., които защитават кожата от свободните радикали, възтановяват защитния хидро-липиден слой и забавят процисите на стареене.
Маслото от жожоба съдържа голямо количиство аминокиселини. Образува защитен слой върху кожата и по този начин заздравява хидро-липидната бариера. Хидратира, ревитализира и подмладява сухата кожа. Подпомага и зарастването на рани и напукана кожа, премахва раздразнения, отоци и парене. 
Екстракта от люляк придава неповторим и вдъхновяващ аромат на продукта, съдържа сквален, който е компонент от състава на себума и по много естествен начин укрепва липидните пластове и заздравява защитната бариера на кожата. Екстракта от люляк има силно омекотяващо, ранозаздравяващо и успокояващо действие.
Екстакта от шипка съдържа бета каротин, който в тялото се превръща във вит. А. Има противавъзпалителни и имуномодулиращи свойства, предпазва кожата от увреждащото въздействие на слънчевите лъчи и защитава клетъчните структури от разрушение.
Маслообразен флуид  "Люляк" е подходящ за суха и чувствителна кожа, за така наречената нетолерантна кожа - слонна към алергии, както и при атопичен дерматит. Подхранва, тонизира и осигурява структурните елементи нужни на епидермалните клетки. Възстановява и балансира хидро-липидната бариера, с което подобрява защитните функции на кожата. 


Това е един прекрасен продукт за студените зимни дни!

Маслообразен флуид "Люляк"  можете да намерите тук

http://ecomaatshop.com/ 










 

Няма коментари:

Публикуване на коментар