сряда, 26 декември 2012 г.

Да подобрим храносмилането с аромакомпозиция "Енергия"

Много често по време на празниците, прекаляваме не само с разнообразието, а и с количеството на приетите храни. Разбира се най-добрият начин да се справим с храносмилателните проблеми е да не преяждаме, но когато в празничните дни се събираме със семействата си и с добри приятели, това е трудно постижимо.
Можем да подпомогнем натоварената храносмилателна система, като втриваме и вдишваме, етерични масла, които са подправки и подобряват работата на стомаха и червата. Да не забравяме, че ароматерапията има толкова мощно ваздействие именно заради това че чрез обонянието активните съставки достигат много бързо до кръвта. Това е по-бърз метод на въздействие дори в сравнение с приемането на отвари или чай, които изискват повече време за достигане на желания резултат.
Аромакомпозиция "Енергия" е готова за нанасяне ароматна смес, която съдържа етерични масла от мащерка, розмарин, мента и лавандула.  Маслото от мащерка активира кръвообращенито, затопля и подобрява храносмилането, премахва спазмите и метеоризъм в стомаха и червата. Маслото от розмарин е силен атиоксидант с мощни тонизиращи свойства. Въздейства върху функцията на черния дроб, нормализира отделянето на жлъчка и подобрава работата на червата. Ментата е известна с това, че успокоява спазмите в стомаха и червата. Подобрява храносмилането и премахва чувството за тежест, след преяждане. Не напразно в някой страни известни с кулинарните си традиции и с поднасянето на много и разнообразни храни, след хранене се поднася чай от мента. Лавандулата като едно от най-многостранно приложимите масла има въздействие и върху храносмилането. Укрепва стомаха и подпомага функцията на черния дроб да пречиства и освобождава организма от задръствания.
Втривайте от аромакомпозиция "Енергия" в областта на корема, направете нежен масаж по часовниковата стрелка, два до три пъти дневно, преди хранене. Ще установите как маслото ще  подпомогне работата на червата и ще намали усещането за тежест и дискомфорт.

http://ecomaatshop.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар