понеделник, 14 януари 2013 г.

Флоралните води - как са направени и защо са толкова полезни

Всички флорални води на "Екомаат" се произвеждат чрез парна или водно-парна дестилация! Дестилационния процес е самостоятелен и се прави единствено за производството на флорална вода, т.е. водите на "Екомаат" не са остатъчен  продукт от производството на етерично масло.
Дестилационния процес започва с поставянето на растителната суровина в съд, в който преминава пара под налягане. Парата извлича от клетките на растението летливите вещества. Преминавайки през охлаждане парата кондензира като се превръща отново във вода. Водата се събира в т.н. флорентински съд, а на повърхността й плува етеричното масло образувано от летливите ароматни молекули.
Това вече е готовата Флорална вода с прекрасни терапевтични свойства. Тя съдържа водоразтворимите етерично-маслени компоненти от растението, което определя и разликата в терапевтичните свойства в сравнение с етеричното масло, което съдържа масло-разтворимите съставки.
Флоралните води намират широко приложение - те са лесни за използване и  не изискват предварително разтваряне. Имат почистващи, хидратиращи, антисептични и лечебни свойства.
Най популярна измежду флоралните води несъмнено е Розовата вода. Тя се произвежда от "Екомаат", от цветове на отглеждана спрямо принципите на "био" земеделието Rosa Damascena. Подходяща е както за младежка и смесена кожа, така и за кожа, която се нуждае от обновяване и изсветляване на тена. Розовата вода почиства, тонизира, овлажнява и омекотява, подобрява тургора, чрез излющването на повърхностните вроговени клетки и избелва пигментации по кожата. Памучни тампони напоени с Розава вода и поставени за 15 минути върху затворени очи, премахват умората, отоците и релаксират мускулите на очите.
Флорална вода от Здравец се произвежда от "Екомаат", от листа на диворастящ Geranium Macrorrhizum. Използва се за почистване на лицето и за тонизиране. Подходяща е за смесен и мазен тип кожа. Изравнява тина и създава усещане за чистота и свежест.
Флорална вода от Лайка се произвежда от "Екомаат" от цветове на отглеждана спрямо принципите на "био" земеделието Matricaria Chamomilla. Подходяща е за почистване на кожа склонна към акне, заради силните си адстрингиращи и подсушаващи свойства. Компрес с марля напоена с тази вода, успокоява възпаленията и разнася зачервяването по кожата.
Флорална вода от Маточина се произвежда от "Екомаат" от стръкове, листа и цветове на отглеждана спрямо принципите на "био" земеделието Melissa Officinalis. Подходяща е за смесена и мазна кожа. Има натурални дезодориращи, релаксиращи и дезинфектиращи свойства. Успокоява възпаленията и овлажнява. Компреси с марля напоена с тази вода помагат при лишеи и зачервявания по кожата.
Флорална вода от Салвия се произвежда от "Екомаат" от цветове на отглеждана спрямо принципите на "био" земеделието Salvia Sclarea. Подходяща е за суха, както и за зряла кожа, лишена от виталност и блясък. Хидратира, тонизира и подмладява кожата. Има дезодориращи свойства и може да се използва като средство против изпотяване.
Флорална вода от Лавандула се произвежда от "Екомаат", от цветове на отглеждана спрямо принципите на "био" земеделието Lavandula Angustifolia. Подходяща е за суха и чувствителна кожа. Тонизира и почиства кожата, като я оставя приятно почистена и освежена, без усещане за сухота и дисконфорт. Компрес с марля с флорална вода от Лавандула, успокоява възпалената и зачервена кожа.

Всички  флорални води на "Екомаат"са  100% "Био"сертифицирани и се предлагат в опаковака от Фармацевтично стъкло - много важно условие за доброто съхранение и предлагане на 100% натурални продукти.

http://ecomaatshop.com/
http://www.ecomaat.com/
http://www.organicroseoil.eu/





























Няма коментари:

Публикуване на коментар