вторник, 29 януари 2013 г.

Продукти на "Екомаат" подходящи при атопичен дерматит

Всеки, който е страдал от атопичен дерматит, знае, че това е трудно за лечение заболяване на кожата, което дори и да се повлияе от някаква козметика, при създаване на благоприятна среда, често рецидивира.
Като цяло се смята, че основна роля за развитието на атопичен дерматит е пробив в имунитета на кожата.
Кое всъщност поддържа имунитета на кожата?
Съвременни проучвания сочат, че причината за развитието на атопичен дерматит е дисфункция на  бариерните свойства на кожата. Най-външният рогов слой на епидермиса - Stratum Corneum, играе ключова роля в развитието на това заблаване. Той има плътна структура, съставена от протеини и липиди, като предотвратява епидермалната загуба на вода и функционира като бариера спрямо алергени, дразнители и инфекциозни причинители. Доказано е, че при хора с атопичен дерматит Stratum Corneum е податлив на увреждания от околната среда и на проникване на алергени през кожата. Хидратацията също е нарушена, като загубата на вода в епидермиса е увеличена многократно в сравнение с тази при здравата кожа.
Какво трябва да се направи?
На първо място, за почистване и измиване трябва да се изключат най-честите дразнители предизвикващи зачервяване - сапуни, козметични продукти, съдържащи алкохол или подсушаващи вещества, основи и киселини. Горещата вода за къпане, както и прекомерното излагане на сланце също влошават състоянието на възпалената кожата.
На второ място трябва да бъде подходящата козметика, която да  овлажнява и да доставя липиди до повърхностния слой, с което да се увеличи еластичността на Stratum Corneum, за да се подобрят бариерните функции на епитела. По този начин  кожата ще бъде по-малко чувствителна на дразнители и алергени.
Предлагам ви следните продукти:
След като вече сте изключили от тоалетните си принадлежности измиващите продукти със съдържание на синтетични пенители, които подсушанат кожата, можете да продължите със следващите стъпки.
Тонизиране и овлажняване......
Какво по-добро средство за овлажняване и тонизиране от "Био" сертифицираната флорална вода от Лавандула на "Екомаат"!
Тя нежно почиства, тонизира и омекотява епидермиса, поддържа натуралната влага и pH баланса на кожата. При много раздразнена и възпалена кожа, може да си направите компрес от памучна марля на няколко слоя, напоена обилно с вода от Лавандула. Успокоява възпаленията и зачервяването, като оставя кожата витална и бляскава.
Следващата стъпка естествено е защитата.....
Фирма "Екомаат" първа и единствена в световен мащаб създаде екстракт от Люляк произведен чрез супермодерна свръхкритична CO2 екстракция. Този иновативен "Био"сертифициран ингредиент е вложен в 100% органичен продукт - маслообразен флуид Natural&Deluxe-Lilac. Именно това е е едно от най-добрите средства за третиране на атопичен дерматит. В състава му са включени още - "Био" Арган и "Био" Жожоба, както и "Био" екстракт от Шипка. Маслото от Арган е богато на витамин А и ненаситени мастни киселини, притежава противовъзпалителни свойства, укрепва и регенерира кожата, възстановява хидро-липидния защитен слой, като осигурява структурните елементи нужни на епидермалните клетки. Маслото от Жожоба също заздравява повърхностния хидро-липиден слой, хидратира и ревитализира сухата кожа. Съдържа ненаситени мастни киселини, които подпомагат зарастването на рани и напуквания. Маслото от жожоба, мощно подмладява и премахва раздразнения и възпаления. Екстакта от плодове на Шипка съдържа Бета каротин, който в тялото се превръща във витамин А. Подобрява комуникацията между клетките, като силен антиоксидант защитава клетъчните структури от разрушение има имуномоделиращо и противовъзпалително действие.
Екстакта от Люляк е ключовия компонент от този уникален 100% органичен продукт, който възстановява епидермалната бариера на кожата. Съдържа Сквален, висш въглеводород, който предпазва от въздействието на околната среда, като предотвратява окислението на липидите, съдържащи се в кожата. Сквалена всъщност съставлява 25% от себума на кожата при възрастни и има омекотяващи, бактерицидни и ранозаздравяващи свойства.
Прилаган външно маслообразния флуид "Lilac", се разстила и образува защитен слой, който възпрепятства проникването на дразнители и алергени в кожата. Предпазва от загуба на вода в епидермалните пространства, способства за укрепване на липидите в повърхностния рогов слой и придава на кожата копринена мекота и порцеланова гладкост.
Използвайки комбинацията от Флорална вода Лавандула и  Маслообразен флуид Natural&Deluxe Lilac, ще установите колко много ще се подобри състоянието на кожата-тургора, хидратацията и еластичността, тя ще стане по-малко реактивна и чувствителна, ще придобие по-здрав и витален вид!

Всички продукти на "Екомаат" са 100% Био сертифицирани!
Автентичният аромат, микробиална чистота, висока концентрация на антиоксидантни комплекси, позволява създаването на абсолютно натурална продукция без консерванти, емулгатори и синтетични аромати. Прибавя се и това, че растенията, от които се извличат етеричните масла и екстрактите са отгледани по метода на биоземеделието или са събирани в екологично чисти райони. Само така се получат най-висок клас органични продукти, които са за профилактика и подобряват функционалното състояния на целия организъм.


http://www.ecomaatshop.com/bg/
http://ecomaat.com/







































Няма коментари:

Публикуване на коментар