понеделник, 26 ноември 2012 г.

Да прогоним вирусите с етерично масло от Бял Бор




Етерично масло от Бял Бор  на „Екомаат“ се произвежда чрез парна дестилация от върхари на диворастящ Pinus Sylvestris.

Ароматът на маслото е силен, свеж, смолист и прохладен в средна нотка, който стимулира, освежава и почиства. Маслото от Бял Бор пречиства въздуха и неутрализира неприятните миризми в помещенията, затова в сезона на вирусите винаги трябва да имаме от него за ароматерапия в дома. Маслото е силен антисептик, използва се като средство за облекчаване на бронхити, ларингити и при лечение на простуда и настинка. Облекчава синусите и подобрява дишането. Идеално средство за инхалации  и добвака към ваната при нервно изтощение. Има противовъзпалително и отхрачвашо действие при възпаления на дихателните пътища и бронхиална астма. Оптимизира дишането, отстранява кашлици с различен произход. Етеричното масло от Бял Бор оказва стимулиращ ефект върху циркулацията  на телесните течности и има затоплящ ефект при локална употреба. Успокоява болки и отстранява отоци при остеохондрози, артрит, артрози, невралгии. Явява се леко диуретично средство, оказва противовъзпалително действие при цистити и  уретити.
Бялия Бор има въздействие и върху психологията на човека. Отстранява песимизма и не позволява оплаквания и самосъжаления. Ароматът е идеалния съветник на мениджъри, не допуска дребнавост, несправедливост спрямо подчинени. Ликвидира егоцентризма и прекалената грижа за външната привлекателност. Подобрява доверието в любимия.
За аромалампа се използват от 7 до 10 капки от маслото- пречиства и ограничава разпространението на инфекции по въздуха.
При грип и простуди за облекчаване на симптомите свързани с тях се прави следната  смес – 4,5 капки от маслото се разтварят  в 7 до10 мл. растително масло и с тази смес се разтриват всички болезнени участъци. Обръща се по-обстойно внимание на зоната на гърдите, горната част на гърба и стъпалата. С тази смес се прави разтриване поне два пъти дневно.
За инхалации се използват 4,5 капки от маслото на 2 литра вода. Водата кипва и се отстранява от котлона, прибавя се маслото и се вдишва за 10 минути.

Маслото от Бял Бор се използва само в разреден вид!

http://ecomaatshop.com/ 



Няма коментари:

Публикуване на коментар