четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Аромакомпозиция "Femina"- баланс, хармония и красота




Аромакомпозиция "Фемина" е една от любимите композиции на повечето жени докоснали се до този 100% органичен продукт на "Екомаат".
И не случайно споменавам само женския пол..... 
Името на композицията "Фемина" идва от френски- Femme (жена), което подсказва за терапевтичното и въздействие  при жените - да балансира, релаксира и възстанови.
Това действие се дължи на прецизно направената композиция от три етерични масла - Роза, Лавандула и Витекс, вложени в растителна оснава от Бадем, Пшеничен зародиш, Жожоба, Авокадо, Праскова и Гроздови семена.

Нищо не работи така добре върху женската емоционалност и психика, както Розата. Тя е въплащение на женствеността, а това, че планетата покровителка на Розата е Венера,  потвърждава въздействието и върху всички "женски оплаквания".


Маслото от Роза (Rosa damascena) влияе върху всички системи в организма, но най-важно е въздействието при разстройства на нервната система и депресии. Розата  балансира и хармонизира сърдечната чакра - мястото където се складират всички емоции- любов, тъга, мъка, страх, депресия, апатия и др. Подсилва и проправя път на любовта да навлезе навътре към човека и да прогони негативните мисли и чувства.
Розовото масло е включено в аромакомпозиция "Фемина" и заради влиянето му върху репродуктивната система на жената. Още Хипократ е препоръчвал да се използва при всички гинекологични проблеми. Балансира нередовната менструация и облекчава неразположението по време на цикъл, помага при проблеми свързани с яйчниците и  матката. Розовото масло подпомага за по-лесното преодоляването на менопаузата.
Розата винаги е била символ на женската красота. Много могъщо е  въздействие на маслото върху кожата. Има добър терапевтичен ефект върху суха, зряла, отпусната, възпалена и чувствителна кожа. Като течно, липидоразтворимо вещество, маслото  лесно преминава през клетъчните мембрани, прониква в дълбоките слоеве на кожата и подобрява структурата и еластичността й. Има тонизиращ и стягащ ефект върху капилярите, като по този начин премахва зачервяването. Розовото масло стимулира регенерацията на клетките, поради което винаги се включва в композиции при белези, пигментни петна, стрии и бръчки.
Другото етерично масло влизащо в състава на аромакомпозиция "Фемина", с което се свързват балансиращите свойства на композицията е Витекс (Vitex agnus-castus). "Дърво на целомъдрието"както още го наричат лекува всички "женски оплаквания".
Маслото от Витекс нежно регулира хормоналното равновесие, въпреки, че не съдържа хормони. Въздейства върху хипоталамуса и хипофизната жлеза, като ги подтиква да достигнат необходимите хорманални нива. Маслото има уникални свойства да лекува предменструален синдром и съпътстващите този проблем- отоци, акне,  болезненост на гърдите и смяна на настроенията, като балансира нивата на прогестерона и пролактина. Именно ниските нива на прогестерон и високите нива на пролактин провокират този дисконфорт при жените. Маслото има и друго ценно свойство да облекчава симптомите свързани с настъпването на климактериума.
Третата саставка от композицията е етерично масло от Лавандула (Lavandula angustifolia). Всеизвестни са успокояващите и балансиращи свойства на Лавандулата. Едно от най-многофункционалните масла.
В тази композиция маслото от Лавандула много ефективно допълва  мощните свойства на маслата от Роза и Витекс.

Луксозното третиране с аромакомпозиция"Фемина" ще доведе до дълбоко релаксиращо чувство и гладка и хидратирана кожа. Добра превенция е срещу бръчки, стрии и отпускане на кожата. 
Композицията нежно ще балансира хормоналните нива, което е възможност да се включва в процедури  за възстановяване и поддаржане на проблемна кожа при жените 35+, както и като ежедневна арома-грижа за кожа с "коригиращо акне" действие. 
Има терапевтично влияние при стрес, безсъние и безпокойство.
Използвайте ежедневно аромакомпозиция "Фемина", сутрин и вечер вместо обичайния крем, включително и на зоната около очите. Има много добра попиваемост и не оставя чувство за тежест на кожата.
Ако се използва като продукт за тяло, особенно за посочените терапевтични цели, то много важно е по-обстойно да се нанася на така наречените хормонални зони при жените-около гърдите, корема, сакрума,  ингвиналните гънки и вътрешната част на бедрата.



В блога е използван снимков материал на Витекс от форум HobbyKafe.com 

http://ecomaatshop.com/ 








1 коментар: