сряда, 7 ноември 2012 г.

Акне коректор "Melissa"- най-нежното оръжие в борбата с младежкото акне



Хората, които използват ароматерапевтични продукти знаят, че основнато лечебно въздействие на такъв тип продукти се дължи най-вече на въздействието на етеричните масла. Растителните масла, в които се разтварят етеричните, също имат терапевтични свойства, но те далеч не са основни в лечението.
Различното при акне коректора "Melissa" като ароматерапевтичен продукт, е че много голяма роля за лечебните му свойства има основата от растителни масла от Арган, Ивнинг Примроуз и Жожоба. Те са натурални липиди, които  подобряват бариерните качества на  клетъчните мембрани и на кожата. В състава им влизат натурални триглицериди, богати на линолова, гама линоленова киселина (GLA) и неглициридни компоненти като токофероли, стероли и каротеноиди. 
Маслото от Арган  притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, предпазва от остаряване, укрепва и регенерира уморената кожа, възстановява хидро-липидния защитен слой. Подхранва и тонизира кожата, като осигурява структурните елементи нужни на епидермалните клетки. 
Маслото от Ивнинг Примроуз или както е по-известно, маслото от вечерна иглика е неповторим източник на ненаситени мастни киселини - линолова, олеинова и гама-линоленова (8-10%), стеаринова киселина, витамини, минерали и лецитин. Тези киселини са важни за преодоляване на възпалителните процеси и за здравето на имунната система на организма и на кожата. Гама-линоленовата киселина (GLA) се изработва в минимални количества в човешкия организъм и има голямо значение за здравето на човека.  Тя се преобразува в простагландини (подобни на хормони вещества) изключително важни за нормалното функциониране на много органи и за регулиране действието на хормоните естроген, пролактин и прогестерон.  Линоловата киселина  се намира в липидите на клетъчните мембрани и е от изключителна важност за защитните функции на кожата.  Подобрява състоянието на кожата при псориазис и екземи.  

Масло от Жожоба- заради мощните  противовъзпалителни свойства и добрата абсорбация,  маслото много често се включва в композиции при обриви, акне и възпъления. Състава на маслото до голяма степен наподобява този на себума, на което се дължи лесната му попиваемост и балансиращи омазняването свойства. Маслото от жожоба защитава и заздравява хидро-липидния слой на кожата, предпазва клетките и стимулира регенерацията на нови. Съдържа витамин Е, минерали като силиций, мед и цинк известни с противовъзпалителните си свойства.
                                                                                                                                              

Етеричните масла влизащи в състава на акне коректора "Melissa" са също много прецизно подбрани. Комплекса  етерични масла от  Маточина, Жълт кантарион, Лавандула, Бял равнец и екстракт от Невен  има мощни противовъзпалителни и заздравяващи свойства.

Етерично масло Маточина  притежава силно антибактериално, противовирусно и антимикробно действие. Като ароматерапия има изразени антидепресивени, нервноуспокояващи, болкоуспокояващи свойства. Предвид връзката между нервната и ендокринна системи и състоянието на кожата, маслото от Маточина като терапевтичен продукт много нежно ги балансира и хармонизира, като това неминуемо дава добри резултати и върху кожата. 
Етерично масло от Жълт Кантарион има  противовъзпалително, бактерицидно, адстрингентно и заздравяващо действие. Маслото  има много силни регенериращи свойства, стимулира зарастването на рани и възстановяването на повредени тъкани. Елиминира последствията от нервното напрежение.

Етерично масло Лавандула – успокоява и влияе благоприятно на процесите на регенерация на клетките. Премахва зачервяване, раздразнение, включително при всякакъв вид дерматити. Заради  силените си антисептични свойства  маслото винаги се включва в композиции при акне и проблемна кожа. Лавандулата е едно от най-многостранно приложимите масла.

Етерично масло от Бял равнец-  съдържа азулени, на които се дължат  противовъзпалителните му свойства. Маслото има силни дезинфекциращи, болкоуспокояващи, ранозаздравяващи и тонизиращи свойства. Използва се също така като психостимулиращо средство при физическа и психическа умора.

Екстракт от Невен има противовъзпалителни, епителообразуващи и заздравяващи свойства. Имуностимулатор – полизахаридите в Невена възстановяват естествените защитни сили на кожата, повишавайки имунитета й.

Използван ежедневно  върху поразените от акне участъци, Акне коректора "Melissa" ще успокои възпаленията, разнесе инфилтратите и уплътненията. Ненаситените мастни киселини, които се преобразуват в простагландини(хормони), много нежно ще балансират хормоналните нива и по този начин, ще повлияят по-бързото лечение на акнето.
Психо-емоционалното състояние ще се подобри, кожата ще бъде видимо по-здрава и по-малко реактивна.

Имайте търпение и ще видите, че то ще бъде вазнаградено чрез този прекрасен продукт! 

http://ecomaatshop.com/ 


Няма коментари:

Публикуване на коментар